Dit zijn de voordelen van het leasen van een auto

Het kan soms moeilijk zijn om een keuze te maken of je beter een auto kan kopen of kan leasen. Als je een auto koopt is de auto in jouw bezit, maar bij het leasen hoef je geen groot bedrag neer te leggen voor de aanschaf. Het is per situatie weer verschillend welke optie het beste is. Daarom hebben we een aantal voordelen van leasen van een auto voor je op een rijtje gezet. Leasen wordt in Nederland namelijk steeds populairder. Steeds meer mensen schaffen een leaseauto aan. In 2020 reden er ongeveer 214 duizend Nederlanders in een leaseauto. Dat was 14% meer dan dat jaar daarvoor.

Geen grote spaarrekening?

Om te beginnen is een leaseauto een geschikte oplossing voor als je geen grote spaarrekening hebt. Je hoeft namelijk geen groot aanschafbedrag neer te leggen. Dit is wel het geval wanneer je een auto koopt. Bij het leasen van een auto heb je alleen maandelijkse kosten, dus wanneer je geen grote spaarrekening hebt en wel een constant inkomen is dat ideaal. Dit kan ook een perfecte oplossing zijn als je wel een mooie spaarrekening hebt, maar hier liever niet aan wil zitten omdat je ergens anders voor spaart.

Geen gedoe

Een groot voordeel van het leasen van een auto is dat het geen gedoe oplevert als je er weer van af wil. Je kan hem zo inleveren. Dit in tegenstelling tot wanneer je een auto gekocht hebt. Dan zit je weer met de inruilwaarde of dat je de auto moet verkopen.

Goede oplossing voor senioren

Voor senioren kan het heel interessant zijn om een auto te leasen, aangezien het voor senioren niet zo makkelijk is om een grote som geld te lenen. Voor de aanschaf van een auto heb je namelijk een groot bedrag nodig die je daaraan besteedt. Wanneer je een auto leaset, is dit niet nodig. Je hebt dan alleen de maandelijkse kosten.

Kies elektrisch

Als je ervoor kiest om een auto te leasen, kies dan voor een elektrische auto. Ga je een elektrische auto leasen? Of misschien wel een elektrische bedrijfswagen leasen? Dan draag jij een steentje bij aan een beter milieu! Door te rijden in een elektrische auto zorg je ervoor dat er sprake is van minder CO2-uitstoot. CO2 zorgt er namelijk voor dat de aarde opwarmt en dat moeten we zoveel mogelijk voorkomen. Er zijn best veel verschillende elektrische auto’s op de markt, daarom hebben we er een drietal uitgelicht.

·        Polestar 2

·        Hyundai IONIQ 5

·        Kia EV6

Het ligt er dus aan in welke situatie je zit of leasen verstandiger is om te doen of te kopen. Bekijk goed naar wat voor jouw situatie het beste is en weeg de voor- en nadelen goed af.

https://unsplash.com/photos/2JvEjF0tf50