Hoe verkoop je een schadeauto?

Heb je een ongeluk gehad, of heb je net schade opgelopen met je auto? Vervelend, maar veel mensen willen dan juist hun auto verkopen. Het verkopen van een schadeauto is niet iets wat je iedere dag doet. Dit kan best ingewikkeld zijn en daarom is het van belang dat je dit goed doet. Veel mensen proberen dit op het internet door middel van een advertentie, maar hoe maak je nu een advertentie? Waar moet je allemaal op letten? En wat doe je als het niet werkt op het internet? Waar kun je dan je auto verkopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Op het internet verkopen

Als je een schadeauto wilt verkopen via het internet, heb je natuurlijk een advertentie nodig. Bij het maken van een advertentie van een schadeauto, moet je goed opletten. De advertentie moet namelijk genoeg informatie bevatten over het voertuig. Vooral bij een schadeauto is het ook belangrijk dat je genoeg informatie geeft over de schade. Geef hier dan genoeg informatie over en maak ook duidelijke foto’s. Plaats deze foto’s op de advertentie van de schadeauto en doe dit goed. Op deze manier is er meer kans dat je de schadeauto kunt verkopen. Plaats de advertentie op speciale kanalen voor schadeauto’s, zodat je sneller interesse kunt wekken bij de kopers.

Toch zitten er nadelen aan een schadeauto verkopen door middel van een advertentie. Het kan namelijk meerdere maanden duren voordat je de auto verkoopt. Vaak is er weinig interesse en zijn er weinig mensen op zoek naar een schadeauto. Dit is natuurlijk vervelend, wanneer je snel af wilt van een schadeauto. Gelukkig zijn er ook andere oplossing en kun je eventueel de schadeauto inleveren bij een autosloperij.

Autosloperij

Bij een autosloperij slopen ze dagelijks veel voertuigen, maar dat is niet het enige. Veel sloperijen handelen ook in schadeauto’s en dit is een goede oplossing. Je kunt dus een schadeauto ook verkopen aan een autosloperij. Zo ben je direct af van je auto en kun je een kleine vergoeding hiervoor krijgen. Dit is natuurlijk ideaal en de autosloperij steekt tijd in de schadeauto om hem weer met winst te kunnen verkopen. Kijk op het internet, zodat je een geschikte sloperij kunt vinden. In veel gevallen kan het juist handig zijn om juist te kiezen voor een sloperij met een ophaalservice, ideaal toch?