Volkswagen Velgen

Een veilige auto dankzij de APK-keuring

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om je auto te laten keuren. Dit is ook vanuit de overheid verplicht middels APK keuringen. Dit staat ook voor Algemene Periodieke Keuring. Dit controleren doe je om te kijken of je auto wel veilig genoeg is. Als jouw auto namelijk niet aan bepaalde veiligheidseisen voldoet mag je ook niet meer de weg op met die auto. Dit is niet alleen voor jezelf, zodat jij geen ongeluk krijgt, maar ook voor andere weggebruikers. Schade aan de auto is niet altijd erg, bijvoorbeeld kapotte volkswagen velgen. Als je velgen beschadigd zijn kan je gewoon nog auto rijden.

Interne of externe schade

Het is slim om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten schade die je auto kan hebben. Beschadigingen aan de buitenkant zoals je velgen, bijvoorbeeld bmw velgen zwart, zal niet zo snel voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Echter kan schade aan de mechanische onderdelen van de auto wel voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte rem. Als je dertig kilometer per uur rijdt en met de auto een fietspad kruist, terwijl er net een fietser aankomt en je remmen niet goed functioneren, rijd je die fietser aan. Als je zelf niet goed het onderscheid kunt maken tussen de twee soorten schade kan je naar de autogarage.

Een periodieke controle als schadebeperking

Bij de garage werken specialisten die verstand hebben van auto’s. Zij kunnen in vele gevallen je auto gewoon repareren als je schade hebt. Ook doen zij de APK keuringen van de auto’s. Bij een APK keuring heb je dus niet per schade aan je auto, maar wordt de auto gewoon nagekeken. De automonteurs kunnen vervolgens wel schade in jouw auto tegenkomen, die jou nog niet was opgevallen. Bij een APK keuring kijken de specialisten of de verkeersveiligheid van de auto nog voldoende is en hoe de remmen, wielophanging en schokdempers functioneren. Ook de banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie worden gecheckt.