vca cursus

Drie diploma’s die je kunt halen met een vca cursus

Wist je dat er in sommige branches verplicht een vca diploma wordt gevraagd? Niet alleen in de bouw maar ook in de elektrotechniek en bijvoorbeeld steigerbouw is die vca vaak verplicht. Een vca cursus volgen kan gelukkig ook gewoon online en is voor iedereen haalbaar, mits je de tijd en energie erin steekt. Er zijn bovendien drie soorten diploma’s die je kunt halen.

De basis vca

De basis is waar het allemaal mee begint. De basis vca cursus is de cursus die je als eerste moet halen voor je doorgaat naar een andere cursus. Deze is bedoeld voor iedereen die in een branche werkt waar het verplicht is dat je op de hoogte bent van veiligheidsprotocollen rondom gezondheid, milieu en veiligheid. Je hebt dit nodig als je werknemer bent in een van de branches.

De vca vol

Ben jij bijvoorbeeld leidinggevende of zzp’er? Dan draag je over het algemeen iets meer  verantwoordelijkheid dan veel andere mensen om je heen. Je bent immers ook verantwoordelijk voor anderen op de bouwplaats of in het bedrijf. Als je zzp’er bent moet je juist zelfstandig goed kunnen werken en alle juiste kennis in huis hebben. Dan is de vca vol een aanrader. De derde optie is vil-vcu.