hoe lang duurt het om gitaar te spelen

Hoe lang duurt het om gitaar te spelen?

Ben jij net begonnen met gitaarspelen of zit ben je van plan te starten met gitaar spelen? Dan vraag jij je vast af, hoe lang duurt het om gitaar te spelen. Voor beginners heb je minstens 3 maanden aan ervaring nodig om een beetje vloeiend liedjes te kunnen spelen. Dit betekent dat je 1 à 2 dagen per week oefent met minstens 2 uur in de week. Je moet er uiteraard wel wat in steken om een beetje goed te kunnen worden.

hoe lang duurt het om gitaar te spelen

Gitaar spelen voor beginners

In het begin van jouw gitaar carrière ben je uiteraard niet geweldig. Het duurt net zoals bij andere instrumenten best lang voordat je echt goed kunt spelen. Om beter te worden is het aan te raden om eerst te kijken welke liedjes en genre jij wilt gaan bespelen. Misschien houd jij van klassieke muziek en orkeststukken. Of misschien ben jij wel een diehard metal fan. Het is belangrijk om eerst te kijken wat voor stukken jij wilt gaan spelen dus.

Ben je erachter gekomen? Zorg dan dat je gaat zoeken naar liedjes die je echt graag wilt leren. Dit kunnen lastige liedjes zijn, maar het is beter om eerst te beginnen met de simpele liedjes. Het wordt namelijk wel erg lastig als je begint met de lastigste liedjes. Het meest vervelende is als je gefrustreerd wordt omdat je vastzit op een bepaald liedje. Hoe lang duurt het om gitaar te spelen, het komt dus op ongeveer 3 maanden minimaal uit.