plexiglas bedrukken

Plexiglas bedrukken

Tegenwoordig kan je bij Plexiglas bedrukken je voorstellen dat je je foto zowel op de voorzijde als op de achterzijde van een glas kunt bedrukken. Maar waar is eigenlijk plexiglas van gemaakt? Dit bespreken we verder.

Waar is plexiglas van gemaakt?

Acryl is een transparant thermoplastisch product dat vaak in platen wordt gebruikt als een lichtgewicht en breukvast alternatief voor glas. Soms wordt plexiglas acrylglas genoemd omdat het een glasachtige substantie is. Om specifieker te zijn, acryl is een synthetisch polymeer van methylmethacrylaat, een plastic. Het werd in 1928 ontwikkeld in verschillende laboratoria door veel verschillende wetenschappers rond dezelfde tijd.

Gebruik van plexiglas

In de medische en tandheelkundige industrie maken de zuiverheid en stabiliteit van plexiglas het perfect voor protheses en bepaalde apparaten en instrumenten. Het wordt vanwege zijn duurzaamheid gebruikt in onderzeeërs, vliegtuigen, vuurtorens en sportarena’s. Kunstenaars gebruiken het om op te schilderen of mee te beeldhouwen

Plexiglas kan vanwege zijn stevigheid en doorschijnendheid net als glas worden gebruikt. Omdat het lichter is dan andere materialen, is plexiglas kosteneffectief en eenvoudig te installeren. Het is ook bestand tegen beschadiging en breuk en biedt een hoog beschermingsniveau bij gebruik in plaats van glas. Het kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan UV- en andere coatings, en veel industrieën gebruiken plexiglas vanwege zijn veelzijdigheid. Fabrikanten gebruiken bijvoorbeeld plexiglas voor licht- en instrumenten behuizingen in auto’s en voor het maken van apparaten en brillenglazen. Fabrikanten gebruiken de plaatvorm van plexiglas voor:

§  Ramen

§  lichten

§  tekens

§  badkuipen

§  meubels en§  schermen, naast veel anderen dingen.