lezen groep 7 oefeningen

Begrijpend lezen groep 7 oefeningen

Begrijpend lezen wordt samen met rekenen als moeilijkste schoolvak gezien op de basisschool. Ze beginnen al vroeg met dit vak om de kinderen het zo geleidelijk mogelijk te leren, maar toch blijft dit vak een probleem voor erg veel kinderen. De juffen en meesters besteden er veel tijd aan in de les, maar deze tijd is niet genoeg. Daarom kun je ook extra begrijpend lezen groep 7 oefeningen voor je kind regelen.

lezen groep 7 oefeningen

Groep 7

In groep 7 is begrijpend lezen het moeilijkste voor de kinderen, omdat de sprong tussen groep 6 en groep 7 erg groot is. Ze oefenen er erg veel mee, maar veel kinderen blijven veel fouten maken en ze blijven het erg lastig vinden. LeesMees is een online site waarmee je kinderen kunt helpen met hun begrijpend lezen. Het wordt op een leuke manier georganiseerd waardoor het voor kinderen aantrekkelijk is om met LeesMees te oefenen. 

Groep 5

In groep 5 beginnen de meeste scholen met het leren van begrijpend lezen. Dit kan voor veel kinderen voor paniek zorgen, omdat ze er nog niets van snappen. Hierdoor is het in groep 5 erg belangrijk dat je het rustig aanpakt en dat ze veel zelf kunnen oefenen. LeesMees kan kinderen in groep 5 erg helpen met het begrijpend lezen leren in kleine stapjes. Het is spelgericht, zodat het voor de jonge kinderen als leuk kan worden ervaren. Het gaat in erg kleine stappen, zodat het geen paniek veroorzaakt bij de kinderen.