mooie-snowboard

Het aanschaffen van snowboard bindingen

Je hebt besloten een snowboard aan te schaffen om in de winter lekker te genieten van de sneeuw in andere landen. Hoe gaaf is dat! Nu kan het zijn dat je al bekend bent met het hebben van een snowboard, maar veel mensen die een snowboard aanschaffen weten niet precies wat ze hier allemaal bij moeten kopen om een goede ervaring te krijgen met snowboarden. Vergeet namelijk vooral niet om snowboard bindingen aan te schaffen! Niet bekend met de term? Lees dan hieronder wat het precies is.

Snowboard bindingen: wat zijn het?

Snowboard bindingen zijn simpel gezegd de houders waar je je voeten in vast kan zetten op het snowboard. Als je ervoor kiest om deze aan te schaffen, zul je dus goed op zoek moeten gaan naar bindingen die de goede maat zijn voor jouw voet. Te grote bindingen zorgen er namelijk voor dat je gaat schuiven in op je snowboard. Dit zorgt ervoor dat je geen tot zeer weinig controle over je snowboard hebt. Dit kan zorgen voor ongelukken. Heb je een te kleine binding? Dan kan hij niet goed sluiten. Hij kan dan dus zomaar los schieten als je van de piste afgaat. Zorg dus dat je goed weet welke maat je nodig hebt voordat je deze aanschaft.

Een flow of strap binding voor je snowboard

Een tweede stap bij het aanschaffen van bindingen voor snowboards is het kiezen tussen strap en flow bindingen. Strap bindingen komen het meeste voor, en deze hebben twee straps, waarbij er eentje over de neus van je snowboard schoen gaat en je ze precies kunt afstellen. Flow bindingen zijn ook populair, en deze monteer je net iets anders. Zoek voordat je ze aanschaft goed uit welke voor jou het beste is zodat je de beste ervaring hebt met het snowboarden. De volgende stap? Op naar de sneeuw!