Dagwaarde motor bepalen

De snel dalende dagwaarde van motoren

Een motor inkopen blijft een groot ding. Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Motoren worden steeds duurder en bij het verkopen van een motor krijgt een verkoper er steeds minder voor dan dat zij in eerste instantie het liefst hadden gezien. De dagwaarde motor schommelt dan ook erg en maakt het doorverkopen van een motor steeds lastiger. Het komt steeds vaker voor dat mensen kiezen om hun oude motor bij de dealer in te ruilen zodat er bij het aanschaffen van een nieuwe motor een bedrag in mindering gebracht kan worden.

Motor inkopen

Als de dealer de optie biedt om dit te doen, zorgt een dealer zelf ervoor dat er steeds meer mensen zullen komen waarvan bij een motor inkopen. Het is dan ook zo dat ze meer klanten zullen krijgen, maar ook meer klanten zullen behouden. Als iemand bij jou een nieuwe motor komt kopen is het bijna gegarandeerd dat zij voor lange tijd bij jou blijven komen voor onderhoud en reparatie. Dit zorgt ervoor dat de klant voor lange tijd klant zal blijven. De dealer heeft de expertise om te kijken in hoeverre de motor die zij inkopen nog werkzaam is, voor hoeveel er nog aan gesleuteld moet worden en voor hoeveel hij doorverkocht kan worden om nog winst te draaien.

Inruilen blijkt lastig

Het inruilen van een motor is vaak toch lastiger dan dat wordt gedacht. Tevens wordt er door een dealer vaak minder geld gegeven voor een motor dan dat de verkoper graag had gezien. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het aanschaffen van een nieuwe motor duurder uitvalt dan in eerste instantie voor gepland was. Ook is het van belang dat het, als je particulier inkoopt en verkoopt, allemaal legaal en veilig gebeurt. Hiervoor is het van belang dat de papieren allemaal op orde zijn en dat zowel de verkoper als de inkoper bepaalde kennis hebben van motoren.