Creëer vakantiesfeer in eigen tuin door een kleine olijfboom kopen

Het is heel goed te doen om de vakantiesfeer wat dichter bij huis te halen. Heel dicht bij huis te halen gewoon in je eigen tuin. Je kunt doordat de zomers warmer worden in Nederland en de winters niet zo ontzettend koud je uit gaan leven met wat exotischere beplanting. En door een kleine olijfboom kopen en die in je tuin te zetten met zijn prachtige karakteristieke blad heb je al gauw dat vakantiegevoel te pakken. Het is trouwens ook stukken beter voor ons milieu en nu in coronatijd heb ik ingezien dat ik niet altijd ver weg hoef om toch een mooie tijd te hebben.

Je tuin als paradijselijk plekje inrichten

Kijk voor je zelf nog eens naar je vakantiefoto’s of ga eens googelen naar plaatjes waar je blij van wordt. En kijk eens hoe je dat gevoel terug kunt krijgen in je tuin. Een echte eyecatcher kan in elk geval je olijfboompje worden dat geeft al gelijk een hele sfeer. Maak een lijstje of een collage van dingen die je graag in je tuin zou willen. Een gekleurde muur, terracotta potten of mooie siertegeltjes waar je vrolijk van wordt. Dan heb je voor jezelf al aardig een idee hoe je het aan gaat pakken. En als je nog niet naar de winkels kunt, bestel je de dingen die je daar voor nodig hebt. Een kleine olijfboom kopen kan ook gewoon online en wordt bij je thuis bezorgd.

Waarom een kleine olijfboom kopen?

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grote, maar een kleine olijfboom kopen is wat beter betaalbaar. Olijfbomen groeien niet snel dus een grote boom is voor mij in elk geval onbetaalbaar en daar komt bij dat je ook een grote tuin moet hebben om hem mooi uit te doen komen. Een olijfboom staat symbool voor vrede en geluk en dat is niet voor niets. Het is denk ik de meest beschreven boom van de wereld dat begon al 600 voor Christus in de Griekse mythologie. Het is een werkelijk prachtige boom met prachtige smalle grijsgroene blaadjes en een mooie stam.