2 groendak

Sedummatten, natuur bovenhuis

Als je een wandeling door de buurt maakt heb je al snel de neiging om naar de tuinen van je buren te kijken, of dat nou mooie bloemen zijn of net betegelt ieder heeft zijn eigen voorkeur. Maar een erg unieke en innovatieve manier van een mooie tuin zijn matten van sedum, op je dak!

Deze matten zorgen voor een prachtige uitstraling die je niet vaak ziet vol met bloemen en planten om jouw huisje te veranderen tot een sprookje. De planten wateren zichzelf vaak door de regen en natuurlijk hebben ze zon genoeg, lekker makkelijk voor jou dus!

Waar vindt ik sedummatten

Tegenwoordig is op het internet van alles te verkrijgen, zo zoek je 2 minuten in een zoekmachine en vindt je wat je maar nodig hebt vaak nog in dezelfde week! zo ook zijn sedummatten makkelijk verkrijgbaar online, ze zijn ook redelijk makkelijk zelf te installeren ook is het mogelijk om iemand in te huren om dit voor jou te doen. Het is dus niet zo makkelijk als een paar planten op je dak gooien, de sedummatten zijn namelijk speciale vetplantjes die erg goed bestendig zijn tegen het klimaat en de seizoensveranderingen kan weerstaan. De vetplantjes bloeien tot prachtige kleurrijke bloemen die elk huis complimenteert. Een natuurkunstwerk op je dak zonder enige moeite.

Waarom zou ik sedummatten aanschaffen

De sedummatten hebben een erg leuke en gezellige uitstraling, zo wordt jouw dak zonder twijfel het pronkstuk van de straat. Ook is kan je sedumdak met zonnepanelen combineren om zo werkelijk de duurzaamheid te omarmen. Sedummatten helpen ook tegen waterschade aangezien de planten het water natuurlijk absorberen in grote aantallen liters, dat bespaart jou weer onderhoud. Veel redenen dus om een sedummat aan te schaffen dus als dit voor jou nou leuk lijkt kijk dan even online en vindt sedummatten bij jou in de buurt en wie weet is je dak straks groen!