De essentiële aanstelling van de TMB

Tijdens een bouwproject komt veel kijken. Verschillende aannemers, veel risico’s op het gebied van veiligheid en door dit soort factoren kan alles al snel onoverzichtelijk worden. Voor een goede afwerking van de werkzaamheden met een zo min mogelijke kans op schade of letsel is het belangrijk dat iemand de leiding kan nemen om alles te kunnen controleren. Deze persoon is de veiligheidscoördinator, die in de meeste gevallen wordt aangeduid met de afkorting TMB. De TMB zorgt ervoor dat alle regels op het gebied van een veilige werkplaats opgevolgd worden op zowel een tijdelijke als een mobiele bouwplaats. Om dit goed te kunnen doen heb je een TMB nodig die de nodige kennis en ervaring heeft. Ga jij aan de slag met een groot bouwproject, dan kun je een TMB via G4S Safety Solutions aanstellen, die je kan helpen bij welk soort bouwproject je dan ook hebt.

Taken van de TMB

De TMB kan al vanaf het moment van de ontwerpfase ingeschakeld worden om gevaren in te schatten en deze te voorkomen voor zover mogelijk. Daarbij kan hij ook goed anticiperen op de gevaren die tijdens de werkzaamheden kunnen opspelen. Vooral op het gebied van ondersteunen van het bouwteam, het analyseren van verschillende bouwplannen en werksituaties en het opstellen van onder andere verslagen en het Veiligheid- en Gezondheidsplan (V&G-plan) kan de TMB zijn steentje bijdragen.

Alle TMB’s die bij G4S Safety Solutions aangesloten zijn hebben alle benodigde diploma’s behaald en hebben al een jarenlange ervaring in de bouw en als veiligheidsdeskundige. Schakel een TMB vanuit hier in en je weet zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien. Iedereen kan veilig en soepel aan het werk op de bouwplaats en de werkzaamheden zullen met het rapste tempo uitgevoerd kunnen worden, zonder dat er onnodig risico op gevaarlijke situaties ontstaat.