De VoIP headset; perfect om mee te telefoneren

VoIP headset is nog niet bij iedereen bekend, maar het heeft de markt van communicatie ingrijpend veranderd. VoIP staat voor ‘Voice-over Internet Protocol’. Dit houdt letterlijk in dat je kan bellen over een internetverbinding, zoals dit bijvoorbeeld via skype kan. Je hebt binnen dit systeem niet langer een digitale of analoge telefoonlijn nodig om met elkaar te kunnen bellen.
plantronics-savi-W720
De mogelijkheden
Met de intrede hiermee is er dus een extra mogelijkheid gekomen om met elkaar te bellen. Maar er kan meer; hiermee kan je zelfs een internet- en telefoonverbinding maken. Je kunt zo bellen vanaf internet naar telefoon en andersom. De mogelijkheden om elkaar te bereiken zijn dus flink toegenomen hiermee.

Overige voordelen
Dit kan efficiënt gebruik maken van de bandbreedte en het kost daardoor minder in vergelijking met de gebruikelijke koperverbinding. Daarnaast zijn, zoals voorgaand kort uitgelegd, veel meer mogelijkheden tot communicatie mogelijk. Het kan met VoIP allemaal gebundeld worden op één apparaat of computer. Zo kun je bijvoorbeeld ook een rondetafelgesprek houden van achter je computer en dit scheelt soms veel reistijd. Je bent echter wel afhankelijk van je plaatselijke internetverbinding.

Waarin deze headset verschilt van een traditionele headset voor VoIP? Er is door het efficiënt benutten van de bandbreedte High Defenition mogelijk, waardoor de geluidskwaliteit optimaal is (en dus een stuk beter dan de traditionele headset voor VoIP).