entresolvloer

Wat is een magazijnstelling

Magazijnstellingen worden gebruikt om goederen en materialen op te slaan. Ze zijn meestal gemaakt van staal of hout en hebben een rechthoekige vorm. Een magazijnstelling is een soort opslageenheid die wordt gebruikt in magazijnen. Het is ook bekend als een rek opslageenheid, of gewoon een rekeneenheid. Het belangrijkste doel van dit type opslageenheid is het opslaan van goederen, inclusief lichte materialen zoals papier, karton of plastic; omvangrijke materialen zoals metalen buizen; en zware materialen zoals koelkasten. Magazijnstellingen zijn meestal gemaakt van staal of hout en hebben een rechthoekige vorm. Je ziet ze vooral bij bedrijven die gebruik maken van een magazijn, om zo spullen op te slaan.

Wat is de functie van een magazijn

Een magazijn is een opslag- en distributiefaciliteit voor goederen. Het is ook een plek waar goederen in bulk worden opgeslagen of waar ze worden gemaakt, verwerkt en verpakt. Magazijnen hebben meestal grote afgesloten ruimtes met hoge plafonds om grote hoeveelheden goederen op te slaan. Pakhuizen die graan of producten bevatten, kunnen ook silo’s worden genoemd. Het magazijn concept is ontstaan met de productie van goederen tijdens de industriële revolutie in Engeland in de 19e eeuw. De eerste pakhuizen werden gebouwd als alternatief voor stapels goederen op kades wanneer schepen van overzee arriveerden. Ook werd er in de gouden eeuw veel gebruikt gemaakt van pakhuizen om goederen op te slaan.

Wat is een palletstelling

Een palletstelling is een soort magazijn opslagsysteem. Het bestaat uit een reeks verticale metalen rekken die aan de grond, muren of het plafond zijn bevestigd en gestapeld met houten latten die “pallets” worden genoemd. Een palletstelling wordt meestal gebruikt om grote hoeveelheden goederen geordend op te slaan. De rekken zijn meestal gemaakt van staal of aluminium en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften van de gebruiker van de palletstelling. Bovendien kunnen ze zo worden ontworpen dat ze gemakkelijk toegang bieden tot de goederen die erop zijn opgeslagen. Een palletstelling wordt vooral gebruikt bij bedrijven die handelen in grotere partijen.